Gran Gala Final de la Cinquena Edició de Up! STEAM

Més de 400 alumnes de la Comunitat Valenciana es donen cita al pavelló d'esports de la Universitat Politècnica de València (UPV) per assistir a la gran final d'Up! STEAM 5, el concurs estudiantil més important d'Espanya a les disciplines de Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arquitectura, Arts i Matemàtiques (STEAM).

 

En aquesta cinquena edició, es van presentar un total de 344 projectes innovadors, creats per estudiants de 171 centres educatius de Castelló, València i Alacant. Aquests projectes, amb la tecnologia i la intel·ligència artificial com a eixos centrals, es van enfocar a desenvolupar solucions que promoguin una societat més accessible i sostenible. Els participants van dissenyar eines tecnològiques i aplicacions basades en IA amb l'objectiu de beneficiar tota la comunitat.

 

El COIQ-CV, com a patrocinador de la càtedra, ha participat en la difusió de la nostra professió, visitant diferents centres educatius de tota la comunitat i compartint, de la mà dels seus col·legiats, la seva experiència i coneixements amb els futurs innovadors.

 

La iniciativa Up! STEAM, promoguda pel Consell Social de la UPV, té com a missió inspirar i motivar nens i nenes a explorar i desenvolupar habilitats a les àrees STEAM. Aquest programa cerca preparar-los per enfrontar els reptes del futur amb creativitat, pensament crític i una sòlida base en ciència i tecnologia.