COIQV: inspirant Futurs Enginyers Químics a la Comunitat Valenciana

Càtedra STEAM UPV

La Càtedra STEAM del Consell Social de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha complert la seua missió de fomentar l'interès per les disciplines cientificotècniques entre els jóvens de la Comunitat Valenciana. En línia amb els objectius d'inspirar, motivar i facilitar l'accés a carreres STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques).

Xerrades Educatives: Promovent el Futur de l'Enginyeria Química

Des d'abril a juny, destacats professionals de l'enginyeria química van impartir xerrades a diversos instituts i col·legis, abordant les nombroses oportunitats i camins professionals que la carrera ofereix:

IES Camp de Morvedre, Port Sagunt (17-04-2004)

Lorena Cortés va compartir la seva experiència i coneixements sobre les diverses aplicacions de l'enginyeria química, inspirant els estudiants amb exemples de la seva pròpia trajectòria professional.

Col·legi el Barranquet, Godella (25-04-2024)

María Ruiz va presentar les diferents àrees on els enginyers químics es poden desenvolupar, des de la investigació i el desenvolupament fins a la producció i la gestió de projectes.

Col·legi la Magdalena, Castelló (02-05-2024)

José Antonio Segurado va destacar la importància de l'enginyeria química a la indústria moderna i com contribueix a la sostenibilitat i el desenvolupament tecnològic.

IES Penyagolosa, Castelló (13-06-2024)

Leire Grajeras va emfatitzar la necessitat dels enginyers químics a la indústria i el paper crucial que exerceixen en la millora de processos industrials i el desenvolupament de nous materials.

CEIP Joaquín María López, Villena, Alacant (14-06-2024)

Raúl Marco va concloure aquesta sèrie de xerrades amb una discussió sobre les múltiples aplicacions de l'enginyeria química a sectors com la farmacèutica, l'energia i el medi ambient.

La nostra Aportació

Des del COIQCV, hem posat el nostre granet de sorra, representats pels nostres col·legiats amb les seves xerrades sobre les sortides professionals de l'enginyeria química a diversos centres educatius de la regió. A través d'aquestes xerrades hem convidat els joves a fer la carrera d'enginyeria química, mostrant les aplicacions pràctiques i l'impacte positiu d'aquesta disciplina a la societat.

Aprofitem aquest article per agrair la tasca dels nostres col·legiats que han sabut representar com ningú la nostra professió així com l'acolliment dels diferents centres educatius.