Conveni entre COIQCV i EXPOQUIMIA

El passat 13 de desembre del 2022 es va signar un Conveni de Col·laboració amb Expoquimia, Trobada internacional de la Química de Fira Barcelona.

Aquest acord permet, entre altres avantatges, que els col·legiats es beneficiïn dels descomptes per a la participació com a expositors així com d'invitació per a l'assistència a la propera edició, que se celebrarà del 30 de maig al 2 de juny.

El model renovat d'Expoquimia, saló que tindrà lloc del 30 de maig al 2 de juny del 2023 amb Equiplast al pavelló 3 del recinte de Gran Via, ha despertat l'interès de les principals empreses del sector, ja que, a nou mesos de la seva celebració compta amb la participació de més de 120 expositors. Igualment, ha rebut el suport unànime del seu Comitè Organitzador, en què estan representades les companyies líders de la indústria química espanyola, així com les principals associacions i institucions sectorials.

Expoquimia mostrarà, en el seu espai expositiu, aquells projectes i iniciatives ja presents al mercat que aconsegueixin resoldre els reptes que té plantejats la indústria i agruparà els 21 sectors representats en quatre grans blocs: Indústria química de base; Instrumentació Analítica; Equips i tecnologies per al procés de producció i Tecnologies per al tractament de superfícies-Eurosurfes.

El nou director del grup de salons Expoquimia, Equiplast i Eurosurfas, el també director d'Hispack, Xavier Pascual, ha explicat que “Expoquimia és una aposta clara pel sector i vol estar a la seva altura” i ha assenyalat que “té com a objectiu acostar-s'hi a la demanda i mostrar l'oferta més nova del mercat, però també més útil i pràctica per a l'usuari”. Pascual substitueix la fins ara directora de l'esdeveniment, Pilar Navarro.

Per part seua el president de la patronal del sector, FEIQUE, i d'Expoquimia, Carles Navarro, ha manifestat que el certamen "seguirà sent un actor fonamental per a una indústria essencial com la química que és motor econòmic, d'innovació i sostenibilitat" i ha afirmat que “sense la química, molts dels Objectius de Desenvolupament Sostenible no seran possibles”.

Per això, el saló organitzarà, per primera vegada, un nou espai de coneixement on es presentarà la innovació posada en pràctica amb els casos, projectes i iniciatives que millor visibilitzin el lideratge el sector químic en l'aplicació de noves tecnologies i el seu caràcter transformador en tres grans àmbits: economia circular, digitalització i transferència tecnològica. També comptarà un any més amb el projecte Smart Chemistry, Smart Future, liderat per la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola (FEIQUE), en què, sota el títol Green Deal Edition, es mostraran les iniciatives de les principals companyies del sector a l'àmbit de la transició cap a una economia sostenible i digital.

Expoquimia inclou, a més, com a esdeveniment oficial amb el Congrés Mediterrani d'Enginyeria Química que se centrarà, des del vessant científic, en la implementació de l'Agenda 2030, i complementarà la seva oferta amb diversos side events com les jornades organitzades per associacions com AERCE, Bequinor , Aimplas, SEQC o Beauty Cluster, entre d'altres.