Colegio Oficial de Ingenieros Químicos de la Comunitat Valenciana
Webmail Inicio

ACCÉS COL·LEGIATS* Recuperar contrasenya

ACTUALITAT

08/07/2016

Un procés nanocatalitic converteix les algues en biodiesel

Els investigadors de Malàisia han proposat un nou procés de transesterificació nanocatalitica per a produir biodiesel a partir d’algues amb una taxa de conversió del 99 % .

El biodiesel derivat d’algues és una alternativa prometedora als combustibles derivats del petroli , ja que no competeix amb els cultius alimentaris per la terra , i la productivitat dels lípids de les algues pot ser fins a 300 vegades major pel que fa al pes sec de la biomassa de les plantes terrestres . Yun - Hin Taufiq Yap de la Universitat Putra Malàisia i el seu equip diuen que els seus nanocatalizadors a força de calci són un enfocament prometedor de la producció de biodiesel verda.

Els investigadors van obtenir el catalitzador , Ca (OCH3)2 , per escalfament a reflux d’òxid de calci, CaO, amb metanol deshidratat. El metanol s’evapora i el catalitzador es converteix en pols per a donar partícules amb una grandària d’aproximadament 250. Taufiq - Yap i l’equip han utilitzat lípids de la microalga Nannochloropsis oculata, que s’utilitza comunament per al biodiesel. Es van extraure els lípids de les algues per pulverizació per a trencar les cèl·lules i barrejar-ho amb un dissolvent de metanol - cloroform. La biomassa se separa llavors per filtració .

Per a convertir el lípid cru es filtra en èsters metílics d’àcids grassos (FAME ), o biodiesel, els investigadors van barrejar metanol amb el lípid cru de les algues i el catalitzador , que a continuació es va calfar en un bany d’oli de silicona i es va agitar contínuament . Els investigadors han provat una varietat de proporcions entre els reactius, temperatures i temps i es va trobar que la taxa de conversió màxima, 99 % , es va aconseguir amb una mescla de metanol : proporció d’oli de 30 : 1 , una càrrega de catalitzador de 3 % en pes, un temps de reacció de tres hores i una temperatura de 80 ° C . El catalitzador va mostrar una bona estabilitat , donant un rendiment del 96 % fins i tot després de cinc cicles.

“Aquest resultat indica que la nova ruta de síntesi ha proporcionat una manera sostenible, amb beneficis significatius per a un procediment ambientalment benigne en la producció de biodiesel “, afirmen els investigadors .

Tornar
Finestreta Única

FINESTRETA ÚNICA

Accés Col·legiats

ACCÉS COL·LEGIATS

Webmail

WEBMAIL

Ofertes de treball

OFERTES DE TREBALL

ENTITATS COL·LABORADORES

Torrecid Caja de Ingenieros Universidad Católica de Valencia AIMME la mutua de los ingenieros

MEMBRES DE:

Unión Profesional Valencia Quimacova SusChem