Colegio Oficial de Ingenieros Químicos de la Comunitat Valenciana
Webmail Inicio

ACCÉS COL·LEGIATS* Recuperar contrasenya

ACTUALITAT

15/01/2016

Agents d'encapsulació per a millorar la pel•lícula comestible

Els recobriments comestibles protectors en els aliments tenen el potencial de perllongar la vida útil d’aliments , i els enginyers de Sud-amèrica han trobat que l’encapsulació d’agents actius amb β - ciclodextrina podria millorar les seues propietats.

La refrigeració , congelació i atmosferes controlades s’usen per a ajudar a conservar els aliments frescos , i en els últims anys , alguns han suggerit la possibilitat d’afegir una pel•lícula comestible , un conservant fet de proteïnes, polisacàrids o lípids , que podria actuar com a barrera a la humitat i l’oxigen . Tals pel•lícules també podrien portar altres ingredients actius, com a agents antimicrobians que eviten la putrefacció bacteriana i fúngica . Un dels més utilitzats són els olis d’herbes i espècies, que són comestibles, però són volàtils , i sovint insoluble en aigua , i es degraden en llum i l’oxigen .

L’equip, dirigit per Silvia Matiacevich en la Universitat de Santiago de Xile , va trobar que l’ús d’agents d’encapsulació amb ingredients actius ajudava a estabilitzar emulsions de pel•lícules i millorant les propietats antimicrobianes de pel•lícules . Els investigadors van utilitzar oli de timó com a agent antimicrobian , i alginat de les algues marines com el polisacàrid per a crear la pel•lícula .

Els experts van avaluar tres potencials agents d’encapsulació per a l’emulsió - oligosacàrids β - ciclodextrina , el disacàrid trehalosa i Tween - 20 , un tensioactiu polisorbat fet per l’home - i fent pel•lícules de l’emulsió final , que s’asseca durant 20 hores a 40 ° C . També es va fer una pel•lícula de control sense agent d’encapsulació.

Matiacevich i l’equip va provar diversos aspectes físics de les pel•lícules, incloent l’estabilitat, propietats òptiques i activitat antimicrobiana. Tots els agents d’encapsulació van produir pel•lícules molt més estables que la de control. Els tres tenien propietats reològiques que els fa adequats per a immersió o aspersió de recobriment productes de menjar. Van trobar que β - ciclodextrina va ser l’agent d’encapsulació més eficaç dels tres, i va tenir les millors propietats antimicrobianes quan es prova contra el bacteri I. coli . També té una baixa opacitat, per la qual cosa no afectaria a l’aspecte dels aliments tractats . Tween20 té una alta opacitat , i si tenim en compte el seu origen no natural, podria fer que siga indesitjable per als consumidors.

Tornar
Finestreta Única

FINESTRETA ÚNICA

Accés Col·legiats

ACCÉS COL·LEGIATS

Webmail

WEBMAIL

Ofertes de treball

OFERTES DE TREBALL

ENTITATS COL·LABORADORES

Torrecid Caja de Ingenieros Universidad Católica de Valencia AIMME la mutua de los ingenieros

MEMBRES DE:

Unión Profesional Valencia Quimacova SusChem