Colegio Oficial de Ingenieros Químicos de la Comunitat Valenciana
Webmail Inicio

ACCÉS COL·LEGIATS* Recuperar contrasenya

ACTUALITAT

22/09/2021

La indústria química reforça la seua aposta per la innovació en el document Welcome to 2030 de Feique

“La indústria química resulta fonamental per a aconseguir una economia circular i descarbonitzada i, per tant, més sostenible”, es va assegurar en la presentació del document “Welcome to 2030: Tecnologies químiques per a un futur sostenible”, realitzada en el transcurs de la fira Expoquimia.
D’aquesta manera, el president de la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola (FEIQUE), Carles Navarro, i el director general de la patronal, Juan Antonio Labat, van donar a conéixer en aquest document una perspectiva panoràmica de les tecnologies i processos disruptius en els quals es troba treballant la indústria química el sector químic, amb l’objectiu d’aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU per a 2030 i els fixats per la UE en el marc Green Deal per a aconseguir la neutralitat climàtica abans de 2050.

Segons aquest document, un dels principals trets d’aquest sector i clau de la seua competitivitat radica en la seua capacitat innovadora. De fet, la indústria química continua liderant la inversió en I+D+i de tota la indústria, àrea a la qual destina 1.038 milions anuals (excloses compres), i on lidera també la contractació d’investigadors del sector privat, ja que un de cada cinc són contractats per la indústria química. Aquesta aposta per la innovació es troba directament lligada a la consecució dels objectius de descarbonització i economia circular i, juntament amb la digitalització, se situa com a vector indispensable per a oferir, d’una banda, solucions sostenibles a altres sectors, i per un altre, per a millorar els processos propis i ser una indústria encara més eficient, productiva i segura, s’afirma en Welcome to 2030.

Més concretament, l’informe presenta les innovacions que està desenvolupant les companyies del sector químic en quatre àmbits d’actuació: economia circular, transició energètica i canvi climàtic, salut i alimentació, i digitalització i indústria 4.0 (Smart Digital Solutions). A través d’aquestes palanques eixos, la indústria química reivindica el seu paper de líder en la carrera cap a la circularitat i descarbonització de l’economia i del planeta.

Tornar
Finestreta Única

FINESTRETA ÚNICA

Accés Col·legiats

ACCÉS COL·LEGIATS

Webmail

WEBMAIL

Ofertes de treball

OFERTES DE TREBALL

ENTITATS COL·LABORADORES

Torrecid Caja de Ingenieros Universidad Católica de Valencia AIMME la mutua de los ingenieros

MEMBRES DE:

Unión Profesional Valencia Quimacova SusChem