Colegio Oficial de Ingenieros Químicos de la Comunitat Valenciana
Webmail Inicio

ACCÉS COL·LEGIATS* Recuperar contrasenya

ACTUALITAT

04/05/2020

Les Enginyeries Superiors demanden un decàleg de mesures urgents per a reactivar l'ocupació i l'economia

Des del Col·legi Oficial d’Enginyers Químics de la Comunitat Valenciana hem participat en un iniciativa duta a terme per tots els Col·legis d’Enginyers Superiors de la Comunitat Valenciana en la qual es recullen les principals mesures per a la reactivació de l’activitat econòmica i l’ocupació en el Comunitat Valenciana fruit de la crisi sanitària del COVID19.

A aquest decàleg s’han adherit el Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Llevant, Enginyers de Camins, Canales i Ports CV, Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana, Col·legi Oficial d’Enginyers de Telecomunicacions de la CV, Col·legi Oficial d’Enginyers Químics CV, Col·legi Oficial d’Enginyers Navals, Col·legi Oficial d’Enginyers forestals, Col·legi d’Enginyers de Mines de Llevant i l’Associació/ Col·legi Nacional d’Enginyers del ICAI i Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de la Comunitat Valenciana.

Aquest document estipula, en primer lloc, el foment sostenible de la reactivació laboral. I incideix amb especial rellevància i urgència en la promoció, incentivació i publicació de les “guies tècniques oportunes per a la implementació de les mesures de control, ocupació, distàncies entre persones, mesures higièniques, de neteja i desinfecció”. Així mateix, dins d’aquest primer punt, els col·legis subratllen la necessitat de “un Pla especial per a la mobilització de recursos humans”, no sols amb mesures econòmiques sinó també amb “un vertader reciclatge laboral”.

Com a segon punt, el decàleg posa l’accent en la licitació pública on creuen necessari una reactivació de manera “immediata” i dotació de mitjans tècnics i humans, per a la seua acceleració. A més del foment de la participació en els processos de licitació i un Pla normalitzat per a la resolució de licitacions estable i amb una vigència “no menor a tres anys”.

En tercer lloc, requereixen un rearmament tècnic de les Administracions, imprescindible per a afrontar la desescalada i la situació posterior a la COVID-19. Així mateix, i en quart lloc tots els col·legis sol·liciten un Pla de noves infraestructures públiques i productives per a la seua urgent execució a escala estatal, autonòmica, local i de conques hidrogràfiques. L’objectiu és que aquestes noves infraestructures productives “han de propiciar la diversificació econòmica del nostre teixit empresarial i l’increment de la competitivitat del conjunt del sector productiu”.

I+D+i amb creació de valor

L’escrit demanda també en cinqué lloc com el foment de la I+D+i ha de respondre a un interés clar de creació de valor de manera immediata. I per tant, tal com s’assenyala en el decàleg “hem de procurar que una gran part del talent i el coneixement –múscul tècnic i intel·lectual- de la nostra societat estiga enfocat en el curt/mitjà termini per a servir com a motor de recuperació”.

A més es recull com a sisé punt, el total afavoriment de la col·laboració públic-privada ja que en la situació post COVID-19 es requerirà la participació de totes les fonts de finançament possibles.

En seté lloc, el document assenyala l’agilitació en la concessió de llicències, autoritzacions i concessions i la seua col·laboració amb els col·legis professionals especialment referent a llicències de construcció, autoritzacions ambientals i autoritzacions d’àmbit urbanístic i d’ordenació del territori. Així com la implantació de la gestió telemàtica d’expedients, el desenvolupament conjunt d’un canal telemàtic per a establir consensos tècnics vinculants i llistes de verificació i control de la idoneïtat de les actuacions per a unificar la seua revisió ex post. Al costat d’un Pla de revisió de mitjans i procediments per a la concessió d’aquestes llicències.

Lobby valencià a Brussel·les

En huité lloc, des de tots els col·legis d’enginyers superiors se subratlla la necessitat d’establir un Pla de pagaments a proveïdors de béns i serveis que assegure el pagament i no la suspensió de contractes de serveis, i que “permeta compensar els impostos amb els deutes que l’Administració té contretes amb les empreses”.

Els dos últims punts del document subratllen la necessitat d’un Pla d’assessorament a pimes a través de “una bossa d’Enginyers”. Així com, en desé lloc, la materialització d’un lobby valencià compost per professionals de reconegut prestigi i experiència en assumptes públics que represente i defense els interessos de la Comunitat Valenciana a Brussel·les en la projecció dels sectors productius en la nova economia postCovid, la defensa dels sectors productius i singularitats conjunturals de la Comunitat Valenciana, per a la màxima captació de fons i projectes del Fons de Recuperació que es preveu i dels derivats del Pacte Verd Europeu.
Aquest document estipula, en primer lloc, el foment sostenible de la reactivació laboral. I incideix amb especial rellevància i urgència en la promoció, incentivació i publicació de les “guies tècniques oportunes per a la implementació de les mesures de control, ocupació, distàncies entre persones, mesures higièniques, de neteja i desinfecció”. Així mateix, dins d’aquest primer punt, els col·legis subratllen la necessitat de “un Pla especial per a la mobilització de recursos humans”, no sols amb mesures econòmiques sinó també amb “un vertader reciclatge laboral”.

Tornar
Finestreta Única

FINESTRETA ÚNICA

Accés Col·legiats

ACCÉS COL·LEGIATS

Webmail

WEBMAIL

Ofertes de treball

OFERTES DE TREBALL

ENTITATS COL·LABORADORES

Torrecid Caja de Ingenieros Universidad Católica de Valencia AIMME la mutua de los ingenieros

MEMBRES DE:

Unión Profesional Valencia Quimacova SusChem