Colegio Oficial de Ingenieros Químicos de la Comunitat Valenciana
Webmail Inicio

ACCÉS COL·LEGIATS* Recuperar contrasenya

ACTUALITAT

04/02/2020

La producció química a la Xina cau més d'un 20% per la crisi del coronavirus

Com ha assenyalat Labat, aqueix succés està previst que repercutisca en un mercat determinat en aquests moments per la caiguda en la demanda dels productes químics, especialment en els mercats europeus. No obstant això, malgrat aquests descensos, el mercat espanyol sembla trobar-se en una base positiva, gràcies en part als descensos experimentats en els preus de l’energia. La baixada dels preus indutriales de l’electricitat a Espanya, amb nivells molt competitius respecte als països del nostre entorn, així com molt especialment la baixada en el preu del gas, permet dibuixar un exercici bastant optimista, ha apuntat Labat.

El director general de Feique, que ha participat en la inauguració de la jornada “e-Volución digital de la cadena de subministrament de productes químics. Reptes i oportunitats”, organitzada pel ICEX en col·laboració amb Feique, ha volgut fer també balanç de l’actuació del nou Govern en el que concerneix un sector industrial tan important com el químic. D’aquesta forma, segons Labat, la declaració de “emergència climàtica” presentada pel Govern va a portar a redefinir nostra polícia energètica, amb una incidència especial en el sector automobilístic, decisiu per a la producció química al nostre país.

Per al responsable de la patronal, cal activar en aquests moment un pla Renove per al sector de l’automòbil, així com definir les línies d’actuació respecte a l’aposta pel cotxe elèctric, sobre el qual caldrà calibrar la petjada de carboni que produeix en tot el seu cicle de vida. Així mateix, Labat ha fet una crida a la necessitat d’un aposta clara i decidida per la cogeneració, o bé a la revisió dels tonatges permesos en el transport per carretera. Com es recordarà, des de Feique s’ha advocat des de fa temps per l’adopció progressiva de la massa màxima autoritzada de 44 tones per als vehicles pesants, la qual cosa repercutiria ja no sols en la velocitat d’accés als mercats, sinó també des del punt de vista d’estalvi d’emissions, apunten des de la federació.

Tornar
Finestreta Única

FINESTRETA ÚNICA

Accés Col·legiats

ACCÉS COL·LEGIATS

Webmail

WEBMAIL

Ofertes de treball

OFERTES DE TREBALL

ENTITATS COL·LABORADORES

Torrecid Caja de Ingenieros Universidad Católica de Valencia AIMME la mutua de los ingenieros

MEMBRES DE:

Unión Profesional Valencia Quimacova SusChem